- 6. YDS deneme sınavları çıkmış soru mu olmalı yoksa özgün mü?
YDS deneme sınavları nasıl olmalı? Bu soruya çok net cevap veriyorum KESİNLİKLE çıkmış sorulardan derlenen denemeler çözmek çok daha faydalı olacaktır. Zaten piyasadaki çoğu özgün deneme soruları çıkmış sorulardan adeta devşirme olarak yapılıyor. Özgün adı altında bir iki kelimesi değiştirilmek suretiyle yapılan denemeleri çözmek yerine sırf çıkmış soru çözmek çok daha faydalı olacaktır. Kaldı ki özgün soruların ÖSYM standardını yakalamalarının neredeyse imkânsız olduğunu düşünüyorum. Sınava en yakın soru çıkmış sorudur.
- 7. YDS denemelerini süre tutarak ve mümkünse ÖSYM’nin belirlediği saatte başlayıp bitirmek.
YDS denemelerini süre tutarak çözmek çok önemlidir. Bu süreye kendimizi alıştırmamız gerçek sınavda bize özgüven kazandıracaktır. Eğer ÖSYM’nin belirlediği sıva saatinde deneme sınavlarını çözmeye başlarsak biyolojik saatimizi buna uygun olarak ayarlamış oluruz.
- 8. YDS’ye hazırlanırken kelime çalışmanın önemi.
Kelime bilgisi YDS sınavına hazırlanırken bizi ayakta tutacak omurgadır. YDS hazırlanmaya başladığımız ilk günden son güne kadar kelime bilgisini geliştirmeye devam etmek en büyük düsturumuz olmalı. Hem dilbilgisi hem de okuduğunu anlama becerisini geliştirmede anahtar nokta kelime bilgisini geliştirmekten geçmektedir. Ayrıca özellikle son dönemlerdeki sınavları temel aldığımızda ÖSYM’nin bize ‘’okuduğunu anlayacaksın ya da bu sınavı geçmezsin’’ mesajını değerlendirdiğimizde kelime bilgisini geliştirmenin çok daha önemli bir duruma geldiğini görmekteyiz.
- 9. YDS’ye hazırlanırken kelime defterinin önemi.
YDS hazırlık sürecinde kelime defterinin önemi ne kadardır? Şeklindeki soruya ‘’her şeydir’’ diye cevap verilse bence bu pek abartı sayılmamalıdır. Yeni öğrendiğimi her kelime bizi YDS sınavındaki hedef puanımıza bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu yeni kelimelerin kalıcı olmasının en kestirme yolu bu yeni kelimeleri kelime defterine yazmak ve her gece bir ritüel gibi yatmadan önce tekrar etmektir. Mümkünse bu kelimelere çalışırken fosforlu kalemler kullanmak çok faydalı olacaktır. Kelimeleri tekrar ederken örneğin aklınıza kazınmış olan kelimeleri sarı renkte size göre orta derecede zor olan kelimeleri turuncu renkte ve bir türlü akılda kalmayan kelimeleri mavi renkte işaretlemeniz size baya fayda sağlayacaktır çünkü beynimiz renklerden aldığı mesajları her defasında hatırlamaya meyillidir. Tabi ki em önemlisi kelime tekrarını sektirmeden mutlaka her gece yatmadan önce devam ettirmek şartıyla sınavdan önce arzuladığınız kelime seviyesine ulaşacaksınız.