2016 YDS
YDS Hazırlık

2016 Sonbahar YDS nasıl bir sınavdı?

2016 YDS

2016 İkbahar YDS Nasıl Bir Sınavdı?

YDS Diyorki: Okuduğunu Anla!

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki ÖSYM YDS girecek her adaya “Okuduğunu anlayacaksın.” diyor.

Sınava bir bütün olarak baktığımızda anlam yoğunluklu bir sınav olduğunu görüyoruz. Artık ciddi manada çeviri çalışması yapmayan bir adayın YDS’de iyi bir puan alması neredeyse imkânsız. Teknik bilgi ve sınav stratejisi 10 puan kazandırabilir ama bunun üstü anlama bağlı.

Ortak Kurallara Dikkat Edip Tekrar Yapmalısınız

Buradan şunu çıkarabiliriz: YDS’de başarılı olmak için;

  1. sağlam bir gramer altyapısı ki sağlam gramer altyapısından kastettiğimiz en azından B1 düzeyinde İngilizceye tam anlamıyla hakim kişilerin bileceği türden dil bilgisinden bahsediyoruz.
  2. Hatırı sayılır derecede kelime bilgisi bilmeniz; bu da YDS’ye girmeden önce en azından 6 ay önce bu sınavda sık karşılaşılan kelimeleri hayatınızın bir parçası haline getirerek sınava girene kadar her fırsatta tekrar ederek iyice hafızanıza yerleşmesini sağlamaktan geçer.
  3. Sınav pratiği; bolca deneme sınavı yaparak sınav pratiği kazanabilirsiniz bu en basit cevaptır ama denemeleri yaparken hangi sıklıkla yaptığınız ve denemeleri gerçek sınavdaki kurallara bağlı olarak yapıp yapmadığını çok önemlidir. Örneğin bir deneme yaptıysanız sonraki denemeye geçmeden önce sonuçlarınızı iyi analiz etmeli ve yaptığınız hataları tekrar yapmamak için gerekenleri yaptığınıza emin olmalısınız.
  4. Çıkmış soruların analizi ve tabi ki çeviri çalışmaları şart. Bu madde için çok fazla açıklama yapmaya gerek yok, çıkmış soruların analizini aslında bolca deneme yaparak çözmüş olacaksınız ve elbette çeviri çalışmalarını da yine aynı şekilde deneme sınavlarında bolca yapacaksınız ayrıca özel bir çabaya gerek kalmayacak yani 4. madde aslında 5. maddeyi de kapsamakta fakat denemeleri yaparken özellikle çıkmış soru analizi ve çeviriye dikkat etmeniz çok daha önemli.

Yorumumuz

Her geçen gün kriterler daha da zorlaşıyor. Çıta yükseliyor. Teknolojiye ve yeni eğitim modellerine adapte olamayanlar bu yarışta geride kalmaya mahkûm olurlar. İyi planlama ve güçlü bir iradeyle birlikte doğru kaynak ve deneyimli eğitmen bu yarışta adayların en çok ihtiyaç duyacakları şeylerin başında geliyor.

YDS için bizden destek almayı düşünebilirsiniz, bunun için YDS Hazırlık Paketimizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
24 ⁄ 12 =