YDS'de 10 Altın Kural
YDS Hazırlık

YDS için 10 Altın Kural

YDS'de 10 Altın Kural

YDS’de sınav deneyimi geçiren her adayın da söylediği gibi YDS çok ciddiye alınması gereken bir sınavdır. Türkçe paragrafları bile bazen okurken zorlanan bir adaydan daha uzun paragrafları üstelik İngilizce okuyup anlaması beklenmektedir üstelik bunu yaparken tüm dilbilgisi kurallarına uyarak günlük yaşamda pek kullanmadığınız kelimeleri bilmeli ve test çözme tekniklerine hakim olmanız gerekecek. 2000 yılından bu yana YDS ve benzeri sınavlara girmek isteyen adaylara ders veriyoruz ve bu süreçte deneyimli bir eğitmen olarak siz değerli adylarla paylaşabileceğim birkaç maddeyi buraya aktardık. Hadi gelin beraber bir göz atalım;

  1. YDS’de ilk kural; asla bu kadarı bana yeter deme. Her gün yeni şeyler öğren ve eskileri tazele.
  2. YDS`de ne kadar çalıştığınız kadar nasıl çalıştığınız da önemlidir. Örnek: Yanlışları incelenmeyen testin faydası yoktur.
  3. YDS`ye kiminle hazırlandığınız da önemli. Uzman eğitmenin katkısı yadsınamaz. Karmaşık değil basitleştirerek anlatan eğitmeni seçin.
  4. YDS eğitmeninde karmaşa profesyonelliğin değil acemiliğin göstergesidir.
  5. YDS’den 75 alan İngilizce konuşamayabilir ama İngilizce literatür taraması yapıp okuduğunu anlayabilir.
  6. YDS bolca deneme yapmadan çözülebilecek bir sınav değil. Bu doğru ama çözümü yapılmayan bir denemenin de faydası yoktur ya da çok azdır.
  7. YDS için bolca metin sorusu çözmek “hayatı okuma” becerisini geliştirebilir. Ne dersiniz?
  8. YDS için 1 gün 10 saat İngilizce çalışmak yerine 10 gün 1’er saat çalışmak daha faydalıdır.
  9. YDS hazırlıkta İngilizce çalışmayı sevmek için sevdiğiniz şeyleri İngilizce’yle ilişkilendirin. Kitap okumak, film izlemek ve müzik dinlemek, gazete okumak gibi, en çok gazete okumayı tavsiye ediyoruz.
  10. YDS’de bütün gramer konuları ayrıntılı bilinmeden de başarılı olunabilir ama kelime bilinmeden ve deneme yapılmadan başarılı o-lu-na-maz!

 

YDS Hazırlık sürecinde izlediğiniz yolları bizimle paylaşmanızı rica ediyoruz, yorumlarınız ile yazılarımızın gidişatına yön vereceğiz dolayısıyla yanlış ve doğrulara daha rahat odaklanabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
14 × 4 =