YDS Ek Başvuru Hakkı
Haber ve Duyurular

YDS için Ek Başvuru Hakkı

ÖSYM, YDS için ek başvuru hakkı tanıyor. Sadece 1 gün için yani 16.08.2017 Çarşamba günü yapılacak olan başvurular saat 10.00 ile 23.59 arasında olacak

YDS Ek Başvuru Hakkı

 

Ek başvurular https://ais.osym.gov.tr isimli ÖSYM Aday işlemleri menüsü üzerinden yapılmalı ancak sınav ücreti 90 TL yerine 135 TL olarak ödenecektir. Ödemeler ise ÖSYM ana sayfasındaki ödemeler ekranı üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir.

 

YDS’ye Nasıl Başvuru Yapılır?

ÖSYM Kılavuzundan Alıntı:

BAŞVURU İŞLEMİ

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda açıklanmıştır:

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi: Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer almaktadır.

c) Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

 

Başvuru kılavuzu ve diğer belgelere ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

 


YDS Hakkında diğer yazılarımızı okuyarak daha fazla bilgi edinebilir ve YDS için hazırladığımı ücretsiz olarak indirebileceğiniz Çözüm Teknikleri Rehberi‘ni buradan indirebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
30 ⁄ 15 =