YDS Hazırlık

YDS Hazırlıkta Yapılması Gerekenler #1

YDS'ye Hazırlanırken Yapılması Gerekenler 1

YDS sınavına hazırlanmak hepimizin bildiği gibi zor bir süreçtir. YDS sınavında başarılı olmak için çalışmak çok önemlidir ama asıl soru ‘’Nasıl çalışmak?’’ olmalıdır. Aşağıda olabildiğince ayrıntılı bir şekilde maddeler halinde süreçte yapılması gerekenleri anlatacağım.

  1. YDS ye çalışmaya karar vermek.
    YDS yukarıda da belirttiğim üzere zor bir süreçtir ve her şeyden önce bu sürece başlamadan önce hazır bulunuşluk seviyenizin üst seviyede olması gerekmektedir. YDS bir heves değil bir amaçtır. Çok kararlı değilseniz hiç başlamamanızı tavsiye ederim, çünkü hiç başlamamak yarıda bırakmaktan daha iyidir.
  2. YDS ye hazırlık sürecinde motivasyon
    Tebrikler YDS sürecine dahil oldunuz ve başlangıç motivasyonunuz oldukça yüksek ama unutmayalım ki bu motivasyon sadece başlangıç için yeterliydi asıl önemli olan sürece devam etmenizi sağlayacak ikinci etap motivasyondur. Bu motivasyonu sağlamak için önünüze çıkacak engelleri tek tek aşmanız gerekmektedir. Bu engeller arasında en önemlisi başarılı olmaya devam etmektir. Başarılı olduğunuz sürece ikinci etap motivasyon sizi finale kadar götürecektir. Başarılı olmanın anahtarı da olabildiğince ödevleri yapmak ve kelime öğrenimine davam etmektir.
  3. YDS sınıfta öğrenilir.
    YDS’yi kazanmak için kursa gidiyorsanız ya da herhangi bir online kursa devam ediyorsanız mutlak surette devamlılığınızı muhafaza etmeniz şart. Özellikle YDS’nin ilk haftalarında grammar yani İngilizce dilbilgisi anlatıldığı için devam çok önemlidir. Ben bu akşam derse gitmeyeyim. ‘’Nasıl olsa kendim çalışır hallederim’’ cümlesi en büyük hata olur. Dilbilgisi konuları bir zincirin halkaları gibidir. Halkalardan biri eksik olursa her şey alt üst olur. Dolayısıyla derse devam çok önemlidir. Eğer devamsızlık yapacaksınız kursa hiç yazılmayın.
  4. YDS’de konu sırlaması nasıl olmalı?
    YDS’de kabaca söylemek gerekirse üç temel alan vardır. Bunlar sırayla dilbilgisi, kelime bilgisi ve okuduğunu anlama bilgisi şeklinde sıralanabilir. YDS ile ilgili en çok sorulan sorulardan birisi bu temel alanlara hangi sırayla çalışmak gerektiğidir. Sıra şu şekilde olmalı önce 1 ve 2 sonra 2 ve 3 yani başlangıç haftalarında ağırlıklı olarak dilbilgisi ve kelime bilgisi ilerleyen haftalarda ise kelime bilgisi ve okuduğunu anlamaya yönelik (soru tipleri) çalışmalar olmalıdır.
  5. YDS deneme sınavları ne zaman başlamalı ve ne sıklıkta olmalı?
    YDS deneme sınavları dilbilgisi konuları bittikten sonra ya da bitmeye yakın başlamalı. Mümkünse en az 10 deneme yapılmalı ve sınava yakın yapılan YDS denemesi sayı sıklığı arttırılmalı ve tabi ki en önemlisi yapamadığınız soruları neden yapamadığınızı öğrenmeniz gereklidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Solve : *
20 + 19 =